freehug.jpg

Juan Mann e un pseudonim. De fapt e un nume care a devenit simbolic pentru ideea de prietenie, bunatate si deschidere fata de lume. El a initiat campania Free Hug. Nu e greu, trebuie doar sa-i imbratisezi pe cei de langa tine, cunoscuti sau necunoscuti. Isi pastreaza numele doar pentru sine pentru ca nu vrea ca familia sau prietenii sa stie si pentru ca, in primul rand, povestea Free Hug nu e despre el ci despre ce simt oamenii, cum reactioneaza.

Ideea s-a popularizat viral, in special pe Internet, cu ajutorul unui clip (uitati-va la el, o sa va binedispuna pentru tot restul zilei) facut cu ajutorul celor de la Sick Puppies. In clip, un tip tine o pancarda cu Free Hugs si imbratiseaza pe oricine se arata receptiv la aceasta forma de afectiune. Pana acum, clipul a fost vazut numai pe YouTube de 8 milioane de oameni si are peste 15 mii de comentarii. Ideea a fost pusa in practica in mai multe orase si a fost mediatizata in ziare sau la emisiuni tv.

De unde a pornit totul? De la faptul ca asa zisul Juan Mann se simtea singur si s-a gandit ca cel mai frumos lucru pe care l-ar putea face ar fi sa imbratiseze oameni. Nu ati simtit niciodata nevoia sa imbratisati pe cineva? Asa, fara sa spuneti nimic? Nu ati simtit ca asa puteti comunica cel mai bine? Campania Free Hug e despre apropierea dintre oameni, despre caldura si intelegere.

Caldura si intelegerea par sa lipseasca din Bucuresti. Asa ca prietenii de la Oricum s-au gandit ca nu ne-ar strica o imbratisare, mai ales ca se apropie Craciunul. Asa ca ne invita sambata, 23 decembrie, la ora 15.00, la Universitate, la fantana din fata Arhitecturii sa… imbratisam pe toata lumea. Participarea o poti confirma pana vineri la miezul noptii la freehugs@oricum.ro. Iar daca va hotarati in ultimul moment e ok, confectionati-va eventual o pancarda si… faceti lumea un pic de tot mai vesela.

Happy hugging!

[articol preluat de aici ]

Advertisements